June 14, 2024

Haagplant

Een haagplant in jouw tuin kan geplant worden voor verschillende doeleinden. Je kan een haag planten als erfafscheiding richting de buren en dus jouw privacy vergroten. Ook kan je een haagplant planten om meer sfeer te creëren in jouw tuin. Een haagplant kan ook als functie hebben om geluidsoverlast te onderdrukken of dienen als windscherm.

Een haagplant heb je in verschillende soorten en maten. Zo zijn er smalle hagen, winterharde hagen, hagen met besjes en/of bloemetjes en kunnen de hagen verschillende hoogtes hebben.

De coniferen, waaronder de taxus en de cipres, zijn hagen die geschikt zijn voor privacy. Deze hagen zijn de welbekende strak gesnoeide hagen. Dit zijn wintergroene hagen en bieden dus het hele jaar door een mooie kleur en privacy.

Een haag die goed geschikt is om de privacy in jouw tuin te vergroten is bijvoorbeeld de laurierkers of de laurier Genolia. Ook de beukenhaag of de liguster kan gebruikt worden voor privacy. Deze soorten zijn niet wintergroen maar zorgen wel voor privacy.

Ook de Japanse Hulst is een haagplant, dit is eigenlijk een ‘vervanger’ voor de bekende buxus. Het is zo dat de Japanse Hulst minder vatbaar is voor de vele ziektes die een buxus vaak heeft. De kleine ovale blaadjes en een strak gesnoeide haag bieden schoonheid aan jouw tuin.

Een bedrijf waar jij al deze soorten en meer informatie kan krijgen is bij het bedrijf Haagplanten Heijnen. Dit is een bedrijf die al 40 jaar lang ervaring heeft in het verzorgen en kweken van de haagplant van top kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *